Online campagne zoekmachine-advertenties N.0


Wat een uitdaging voor de marketeer. Npuntnul is namelijk de eerste organisatie die gebruik maakt van Google Adwords zonder het doel een product of dienst te verkopen. In wezen verkoopt N.0 helemaal niets, maar is het een ideële organisatie die projecten wil starten op basis van discussies op het internet. Deze discussies worden gevoerd door communicatie-professionals en jongeren, die zo voer voor tentoonstellingen, debatten en technische communicatiesnufjes aanleveren.

N.0 campagne
Het feit dat Npuntnul geen typisch marketingdoel heeft met de campagne, maar bezoekers en deelnemers wil trekken naar haar wikispace, brengt nieuwe ontwerpkeuzes met zich mee. De studenten van Kweek willen dus deze eerste keer ook uitproberen of de door hen gekozen zoekwoorden, tijden, regio's en tekst voor Npunt0 werkt. Praktische internet-tools gecombineerd met de validiteit van wetenschappelijke artikelen creëerde Kweek een basis voor de campagne. Om iedereen die geïnteresseerd is te betrekken en in de buurt te blijven van Npuntnul wordt u hierbij uitgenodigd binnenkort uw feedback te geven op de bovenstaande keuzes.

Scriptie
Wat hierbij het meest van belang zou kunnen zijn is het taalgebruik van de advertentie. Moet N.0 intensieve taal gebruiken, zoals de adverteerders in de meeste gevallen doen? Vanuit de wetenschappelijke achtergrond van Kweek wordt duidelijk dat hier nog geen enkele betrouwbare gegevens over bekend zijn. Tijd dus voor een gloednieuw wetenschappelijk onderzoek, dat praktische en bruikbare resultaten oplevert. In dit onderzoek komen de teksten van de advertenties, maar ook die van de homepage van n.nul aan bod. Over enkele maanden zal Npuntnul over de antwoorden beschikken in een speciaal rapport.

Wat volgt: Ontwerpkeuzes AdWords-campagne N.0.


Tweet donderdag 3 maart, 16.45 uur:

@Kweekcom Drie Kweekleden gaan samen met vicevoorzitter Rick een AdWordscampagne opzetten voor #npunt0.
Tekst, HAIT en marketing: leuk! #GOMC