Dit vormt een mogelijk project dat we telkens zouden kunnen inzetten.

Van: Antoinette Beijen <ABeijen@museumvereniging.nl>
Datum: 1 maart 2011 13:57
Onderwerp: mijnTIKKIT.nl

Op 9 februari 2011 lanceerde de Nederlandse Museumvereniging mijnTIKKIT. Misschien hebt u er iets over gelezen. Over belangstelling van de pers hadden wij niet te klagen: onder andere ANP, Trouw en De Telegraaf hebben erover geschreven.
Verkleden en racen
MijnTIKKIT is in het leven geroepen in het kader van het onderzoek naar stimuleringsmaatregelen voor museumbezoek door kinderen t/m 12 jaar. MijnTIKKIT laat kinderen via het web zien wat zij in musea kunnen ontdekken en beleven. Via de websitewww.Mijntikkit.nl kunnen kinderen gamen. Het zijn niet zomaar games. Meisjes spelen Prinsess Dress Up en kunnen zich aankleden als een prinses met kleding uit o.a. het Rijksmuseum en het Mauritshuis. Dat doen jongens niet. Die willen racen en dat kan. Met het spel Koets Racer jakkeren ze door een uitdagend landschap met historische koetsen uit het Amsterdam Museum.
Om de kinderen aan te moedigen ook naar de musea zelf te gaan, kunnen ze daar de geheimzinnige TIKKITschatkaart ophalen. Als ze die voor hun webcam houden, weten ze niet wat ze zien. En hij geeft extra punten in het spel.
Doe ook mee!
De TIKKITschatkaart kan nu worden opgehaald in 20 musea. Ons doel is het aantal deelnemende musea zo snel mogelijk uit te breiden. Als museum kunt u kosteloos meedoen met dit experiment door ook in uw museum de TIKKITschatkaart aan te bieden. Hierdoor helpt u niet alleen mee dit experiment tot een succes te maken, u genereert ook extra (kind)bezoek aan uw museum omdat wij uw museum dan op het web vermelden.
Wilt u meedoen, of heeft u vragen over deelname, neemt u dan contact op met Antoinette Beijen; abeijen@museumvereniging.nl, T 020-55 12 900 (ma, di, vrij) en kijk op www.mijntikkit.nl.
Maak een eigen pagina
Helemaal leuk is het als u op uw eigen website een mijnTIKKIT pagina maakt. We zagen het al bij het Mauritshuis, het Leder- en Schoenenmuseum en het Tropenmuseum. Een suggestie voor u?